Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
-

20. Yrityssaneeraus

Espoon käräjäoikeus vahvisti 15.11.2016 selvittäjä Jari Salmisen laatiman Tecnotree Oyj:n saneerausohjelmaehdotuksen yhtiön maksuohjelmaksi.
 
Yhtiö on noudattanut saneerausohjelman määräyksiä ja on maksanut velkojille maksuohjelman mukaiset suoritukset. 

Yhtiön maksuohjelmassa huomioitujen saneerausvelkojen kokonaismäärä oli noin 73,9 miljoonaa euroa. Konserninsisäisiä saneerausvelkoja oli kokonaisuudessaan 36,7 miljoonaa euroa ja ne leikattiin kokonaan. Etuoikeudettomien tavallisten saneerausvelkojen pääoma oli noin 13,2 miljoonaa euroa ja siitä leikattiin 50 prosenttia. Vakuusvelkaa oli yhteensä noin 23,8 miljoonaa euroa, josta yrityskiinnityksellä turvattua saneerausvelkaa on yhteensä 7,9 miljoonaa euroa. 

31.12.2020 vakuusvelkaa oli jäljellä 13,3 miljoonaa euroa ja etuoikeudettomia tavallisia saneerausvelkoja 3,5 miljoonaa euroa. Maksuohjelman mukaiset suoritukset päättyvät 30.6.2025. 

Saneerausohjelma sisältää velvollisuuden maksaa etuoikeudettomille saneerausveloille lisäjako-osuutta, mikäli maksuohjelman aikana Tecnotreen Oyj:n operatiivinen kassavirta toteutuu ennustettua parempana. Lisäjako-osuutta ei ole tullut maksettavaksi. Valvoja seuraa maksuohjelman kulkua ja raportoi siitä velkojille.